Architectuurwedstrijden - wedstrijden - VMSW Martouginlei - BrasschaatHet programma voorziet de realisatie van 10 of 12 huurwoningen met 1 slaapkamer. Het perceel is zeer rustig gelegen én ligt op wandel- en fietsafstand van wijk Centrum en Kaart.

Om de appartementen de nodige privacy en rust voor de bewoners te geven wordt er een ruime voortuinstrook voorzien tussen de nieuw aan te leggen toegangsweg (verbinding naar achterliggend perceel) en de appartementen.

Ondanks het feit dat het een ‘appartementsblok’ betreft heeft toch iedere bewoner een individuele ingang.

Aan de achterzijde van de appartementen beschikt elke bewoner van een gelijkvloers appartement over een kleine privétuin met een terras op een ruime afstand van de perceelsgrens. Ter hoogte van deze perceelsgrens kan de privacy van de aanpalende woning gewaarborgd door de aanplanting van b.v.b. leibomen.

In de achterliggende groenzone wordt een ruime tuinberging voorzien waar ook de fietsen van de bewoners kunnen in ondergebracht worden. Deze fietsenberging wordt door het omringende groen aan het oog van de bezoekers onttrokken en zal onopvallend aanwezig zijn.

Achter de fietsenberging wordt een kleine speelweide voorzien.

De toegangen tot de appartementen worden op een speelse manier voorzien volgens het principe van ‘de kortste weg’.

Groenzones met bomen kiezen voor duurzaam groen om zo het onderhoud tot een minimum te beperken. Aan de Martouginlei kunnen schanskorven of hagen een buffer met de straat vormen.

   bouwheer : De Voorkempen H.E.

« terug

DJB-Architecten

Bredabaan 513, 2930 Brasschaat

T 03 651 51 68
F 03 653 18 18
E info@djb-architecten.be