Architectuurwedstrijden - wedstrijden - VMSW Rozenwijk - TielenHet masterplan van de wijk bestaat uit het 'renoveren' van de bestaande woningen, alsook het herbouwen van een gedeelte van de wijk.

Projectzone B voorziet in de afbraak van 14 bestaande woningen en het bouwen van 24 wooneenheden en openbaar groenaanleg.

Om de wijk aantrekkelijker te maken voor de bewoners en ook voor de bewoners in de directe omgeving (Willaert) werd door DJB-architecten geopteerd om 24 woningen te voorzien in de rand naast de Kemelbeek.

Er werd gestreefd naar een integratie van de nieuwe woningen in de schaal van de omgeving. In deze landelijke omgeving zou het bouwen van appartementen totaal geen logische keuze zijn.

Aangezien de omliggende bebouwing nagenoeg uitsluitend bestaat uit eengezinswoningen werd geopteerd om te werken met 8 clusters van 3 woningen, waarbij elke woning beschikt over een eigen tuin en carport.

De 3 woningen worden zo gekoppeld (telkens 90° t.o.v. elkaar) zodat elke woning beschikt over de nodige privacy en eigen buitenruimte. De afmetingen van de 3 woningen komt overeen met een grote eengezinswoning.

   

« terug

DJB-Architecten

Bredabaan 513, 2930 Brasschaat

T 03 651 51 68
F 03 653 18 18
E info@djb-architecten.be