Residentieel - Collectieve woningbouw - Residentie Lukas - zorgflats



Op het terrein van de voormalige Sint Lucas kliniek, welke sinds 2000 gedeeltelijk werd gebruikt als asielcentrum en vredegerecht, werd een nieuw masterplan opgesteld. Dit masterplan omvat een gedeelte uitbreiding voor het naastgelegen RVT Christine.


In eerste fase werden 30 serviceflats gebouwd. De serviceflats beschikken over een autonoom statuut, echter nauw verbonden met de dienstverlening van het naastgelegen RVT Christine. Juli 2014 is het gebouw door de eerste bewoners in gebruik genomen.


Het gebouw heeft op het gelijkvloers o.a. een ruime polyvalente ruimte (cafetaria - zit-babbel-doe-ruimte) met aanhorige keuken. De inkom omvat een algemeen onthaal met ontvangstruimte/vergaderzaal en utilitaire lokalen (kantoren).

Op de 1ste en 2de verdieping bevinden zich telkens 12 flats met de diverse ontmoetingsplekken (zit-babbelruimtes). Het gebruik van brede gangen en grote glaspartijen zorgt voor veel licht en openheid in het gebouw. Het gebouw is eerder een ‘overdekte’ woonerf dan een appartementsgebouw.

De overige 6 flats bevinden zich op het gelijkvloers. Alle flats beschikken over de nodige buitenruimtes (terrassen) welke zicht hebben op de groene omgeving. De terrassen zijn inpandig voorzien om voldoende schaduw aan de bewoners te bieden.


Het totaalconcept als woonerf zorgt voor een rustig beleven en genieten van natuur en omgeving (binnen-buiten).

aannemer : Jos Dejongh  |   bouwjaar : 2014  |   bouwheer : RVT Christine

« terug

DJB-Architecten

Bredabaan 513, 2930 Brasschaat

T 03 651 51 68
F 03 653 18 18
E info@djb-architecten.be