Residentieel - Collectieve woningbouw - Residentie en kantoorgebouw Wuustwezel



In het centrum van Wuustwezel is na afbraak van een voormalige feestlocatie een aaneengesloten bebouwing opgetrokken.

De nieuwbouw omvat een ondergrondse parking, op het gelijkvloers twee handelszaken en op de verdiepingen 5 twee-slaapkamer-appartementen.


De gevels zijn opgetrokken in donker paramentmetselwerk, geprefabriceerde betonpanelen (gelijkvloer) en zinken dakkapellen in een dak uit zwart keramische pan.


De ondergrondse parking beschikt over 20 parkeerplaatsen en de nodige bergingen voor de appartementen. Op het gelijkvloers zijn achteraan 5 parkeerplaatsen beschikbaar, toegankelijk via de doorrit naast het handelspand.

Elk appartement beschikt over zijn eigen technische berging. Het dak van het gelijkvloers wordt voorzien in groendak als buffering voor het regenwater (+ 400 m2).


Het handelspand aan de linkse zijde is ingericht als ‘koffiehuisje’ met de nodige technische installaties voor een professionele keuken.

Het handelspand aan de rechter zijde wordt ingenomen door het lokale KBC-kantoor. De nodige aandachtspunten tijdens de bouwwerken dienden hier wel gerespecteerd zoals o.a. verstevigingen voor het plaatsen van een bankkluis, toegang tot het gebouw en inrichting van de lokalen.


aannemer : Joris Bouwwerken  |   bouwjaar : 2010  

« terug

DJB-Architecten

Bredabaan 513, 2930 Brasschaat

T 03 651 51 68
F 03 653 18 18
E info@djb-architecten.be